Dé mens-en maatschappij universiteit
online versie
Nieuwsbrief maart 2017
Back to Campus: de dag na de verkiezingen 
Donderdag 16 maart 19:00
Deze keer staat het event in het teken van de verkiezingen. Zijn de voorspellingen van alle polls uitgekomen? Hoe kan het dat ons stemgedrag over de jaren is veranderd? En wat gaat de uitslag van de verkiezingen betekenen voor ons de komende jaren? Vanuit Tilburg Law School zullen Dr. Julien van Ostaaijen en alumna Marieke Moorman reflecteren op de nationale verkiezingen. Met hun gezamenlijke ervaring in de wetenschap en het lokaal bestuur zullen zij vervolgens in het licht van de verkiezingen (en in het algemeen) de relatie tussen lokaal en landelijk bestuur analyseren. Daarnaast zijn er nog andere inspirerende sprekers.
Meer informatie en aanmelden
Tilburg University wederom beste algemene universiteit
In de Keuzegids Masters 2017 behaalt Tilburg University de hoogste totaalscore van de 9 algemene universiteiten.
Het gemiddeld aantal punten over alle universiteiten bedraagt 60,5 punten en Tilburg University scoort met 63 punten duidelijk hoger dan dit landelijke gemiddelde. De Keuzegids Masters 2017 vergelijkt en beoordeelt alle masteropleidingen, voor een groot deel op basis van oordelen van studenten en is een uitgave van het CHOI, Centrum Hoger Onderwijs Informatie. Rector magnificus Emile Aarts: "Het is geweldig om te vernemen dat Tilburg University opnieuw de beste algemene universiteit is op het gebied van masteropleidingen en dat zoveel opleidingen het predicaat top hebben. Dit resultaat straalt op ons allen af en in het bijzonder op onze docenten, die ieder jaar weer een absolute topprestatie leveren."
Lees verder
Leuvense hoogleraar rechtspsychologie Geert Vervaeke nieuwe decaan Tilburg Law School
Prof. Geert Vervaeke is per 1 april 2017 door het College van Bestuur (CvB) benoemd tot decaan van de Tilburg Law School.
Vervaeke volgt prof. mr. Corien Prins op, die voorzitter wordt van de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid (WRR).  Vervaeke is hoogleraar rechtspsychologie aan de Faculteit Rechtsgeleerdheid van de KU Leuven en geldt als één van de pioniers van de rechtspsychologie in Europa. Vervaeke was van 2004 tot 2012 lid en voorzitter van de Hoge Raad voor Justitie in België (vergelijkbaar met de Raad voor de Rechtspraak). Via deze functie raakte hij vertrouwd met het klassieke juridische werkveld en ook de vernieuwing daarvan. Via deze functie en zijn werkzaamheden in diverse commissies zijn ook academisch en juridisch Nederland voor hem geen onbekend terrein.
Lees verder
Belcampagne Law School
Tilburg Law School gaat voor de achtste keer een belcampagne houden van 29 april tot en met 24 mei 2017.
Gedurende deze 3,5 weken worden alumni op de hoogte gesteld van de activiteiten die de faculteit komend jaar organiseert en op welke manier ze betrokken kunnen zijn bij het realiseren van belangrijke projecten van de faculteit. De belcampagnes van voorgaande jaren waren een groot succes. Er zijn heel veel leuke positieve gesprekken gevoerd tussen de studenten en onze alumni. En er is door onze alumni een bedrag van € 70.000 toegezegd aan het Tilburg Law School Fund. Hiermee kunnen we veel bijzondere projecten een kans geven.
Lees verder
Alumnivereniging Gister
Zet zaterdag 22 april 2017 maar alvast in de agenda. Dan is het namelijk weer tijd voor een gezellig samenzijn onder het genot van een hapje en een drankje met de aanwezige leden van Alumnivereniging Gister. Locatie, tijdstip en meer informatie volgen spoedig! Het belooft in ieder geval weer een fijne, gezellige avond te worden!

Deze activiteit is toegankelijk voor leden van alle Alumnivereniging Gister. Afgestudeerd Magisteralumnus of alumna en nog geen lid van Gister? Vul dan het formulier in op www.magisterjft.nl/gister of stuur een e-mail naar gister.inschrijf@gmail.com

 
Tot snel!
Meer informatie
Tilburg University Events
16 maart Back to Campus: The Day After the Elections
21 maart Science Café: De kracht van de nacht
17 t/m 19 mei Conference TILTing Perspectives 2017: 'Regulating a connected world'
23 juni Studiedag: Dilemma’s in het familierecht
Volledig overzicht
Nieuws in het kort
Jeltsje Cusveller (VU Amsterdam) en Margo Jansen (Tilburg University) winnen Jan van Dijk Awards voor onderzoek naar positie van slachtoffers
In Den Haag is op 23 januari de Jan van Dijk Victimology and Victims’ Rights Award 2016 uitgereikt. Deze prestigieuze scriptieprijs is toegekend aan Jeltsje Cusveller (VU Amsterdam) voor haar onderzoek ‘Compensatie voor de slachtoffers van mensenhandel’. Margo Jansen (Tilburg University) ontving de aanmoedigingsprijs voor haar scriptie over disclosure van seksueel geweld tegen kinderen. Volgens de jury vielen hun werken op vanwege de bijdrage die zij leveren aan de discussie op het gebied van victimologie en door de creativiteit, wetenschappelijke degelijkheid en potentie voor vervolgonderzoek. De prijs werd uitgereikt door de victimoloog naar wie de award is vernoemd, Jan van Dijk. De Jan van Dijk Award is een initiatief van Fonds Slachtofferhulp en het Ministerie van Veiligheid en Justitie en beloont jaarlijks de beste masterscriptie op het gebied van victimologie, de rechten en/of hulpverlening aan slachtoffers.
 
 
Corien Prins voorzitter Wetenschappelijke Raad Regeringsbeleid (WRR)
Vanaf 1 april 2017 treedt prof. mr. Corien Prins aan als voorzitter van de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid (WRR). Zij volgt professor dr. J.A. (André) Knottnerus op, wiens zittingstermijn afloopt. Vandaag is bekend gemaakt dat de ministerraad met instemming heeft kennis genomen van het voornemen van de minister-president om prof. mr. Corien Prins voor te dragen tot het voorzitterschap van de WRR. De WRR is een onafhankelijk adviesorgaan dat de regering gevraagd en ongevraagd advies geeft over vraagstukken die van groot belang zijn voor de samenleving. De adviezen van de WRR zijn sector- en departementoverstijgend en multidisciplinair en gaan over de richting van het overheidsbeleid voor de langere termijn.  Prof. mr. Corien Prins blijft tot 1 april 2017 aan als decaan van Tilburg Law School bij Tilburg University.

Max van der Stoel Awards 2016 uitgereikt voor drie studies in de mensenrechten

Ter gelegenheid van de Wereld Mensenrechtendag op 10 december zijn aan Tilburg University de Max van der Stoel Human Rights Awards 2016 uitgereikt aan twee promovendi en een masterstudent voor hun promotie- respectievelijk afstudeeronderzoek. De eerste prijs voor dissertaties ging naar zowel Lize Glas van de Radboud Universiteit als Michelle Parlevliet van de Universiteit van Amsterdam. De prijs voor beste masterthesis was voor Thomislav Chokrevski van Tilburg University.
De Max van der Stoel Award is in het leven geroepen door Tilburg University en naar Max van der Stoel vernoemd toen hij afscheid nam van de Tilburgse universiteit als hoogleraar internationaal recht. De prijs is bedoeld als stimulans voor studenten en promovendi van Nederlandse en Vlaamse universiteiten die gelieerd zijn aan de Onderzoeksschool voor de Rechten van de Mens.
Max van der Stoel (1924-2011) heeft in zich vele hoedanigheden ingezet voor de mensenrechten, onder meer als politicus, minister van Buitenlandse Zaken, Hoge Commissaris inzake Nationale Minderheden van de OVSE en VN Rapporteur inzake Mensenrechten. 

Meer nieuws 

 
Even voorstellen....
Maakt u kennis met Freek Hoeksema, vanaf 1 maart de Alumni Officers van Tilburg Law School. Freek is onderdeel van het team van Alumni Officers waaraan u al uw vragen over onder andere projecten, evenementen, renunies en mentorschap kunt stellen. De rest van het team Development & Alumni Relations vindt u op de website.  Voor vragen kunt u mailen naar: f.hoeksema@tilburguniversity.edu.
Tilburg University
Warandelaan 2
5037 AB Tilburg
Instagram   Facebook   Twitter   Twitter