Deze email van Tilburg University online bekijken.
Tilburg University
Dank u wel voor uw steun!
,

Het jaar 2016 is bijna ten einde, zo ook het eerste deel van het academisch jaar 2016-2017. En wat een prachtige resultaten zijn er in de afgelopen tijd bereikt! Resultaten die mede mogelijk zijn gemaakt door u, als donateur van het TiSEM Alumni Fund. Daar ben ik enorm trots op.

In deze nieuwsbrief stellen de Alumni Scholarship studenten zich graag aan u voor. Lkhagvaa ErdenesurenAizada Sarinova en Fizzah Malik zijn sinds augustus student aan Tilburg School of Economics and Management en zijn u enorm dankbaar voor de kans die zij hebben gekregen. Tilburg School of Social and Behavioral Sciences en Tilburg Law School reiken ook alumnibeurzen uit aan buitenlandse studenten die onvoldoende financiële draagkracht hebben voor een masterstudie en met behulp van de alumnibeurs aan Tilburg University kunnen studeren. De studenten van deze Schools vindt u ook in deze nieuwsbrief.

Uiteraard kunt u op onze website meer vinden over alle projecten
 die mogelijk worden gemaakt door u en uw mede-alumni. 

Veel dank hiervoor!

Met vriendelijke groet, 

Prof. dr. Lex Meijdam
Decaan Tilburg School of Economics and Management

P.S. In november 2017 staat het 90-jarig bestaan van Tilburg University op de agenda. Hopelijk tot ziens op het lustrum!


Thank you Event, een terugblik

Op 14 september 2016 vond het Thank You Event plaats. Alle donateurs van het Tilburg Law School Alumni Fund, het TSB Alumni Fund en het TiSEM Alumni Fund waren uitgenodigd voor een High Tea bij de Faculty Club op de campus. Voorzitter van het College van Bestuur Koen Becking heette de donateurs van harte welkom. Ook waren de studenten aanwezig die dankzij een Alumni Scholarship in Tilburg kunnen studeren. De projecten die met de hulp van u en andere donateurs worden gerealiseerd, werden getoond door de onderzoekers. Bekijk de foto's van het Thank You Event.

Na de High Tea vond een rondleiding op de campus plaats door campuskunstkenner Pieter Siebers. De rondleiding leidde de donateurs langs de kunst op onze Tilburg University campus. De kunsttour werd beeïndigd in het Cobbenhagen gebouw, waar het Back to Campus Event over Wicked Problems op het punt stond om te beginnen. Heeft u het event gemist of wilt u de Back to Campus herbeleven? Bekijk de presentaties. 
5


Graag stellen wij onze beursstudenten voor!


Van links naar rechts: Lkhagvaa Erdenesuren (TiSEM), Aizada Sarinova (TiSEM), Phuong Nguyen (TLS), Munkshur Ganbat (TSB), João Paulo Lenardon (TLS) en Fizzah Malik (TiSEM).

Tilburg School of Economics and Management

Lkhagvaa Erdenesuren komt uit Mongolië studeert de master Economics. De uit Kazachstan afkomstige Aizada Sarinova kan met de hulp van alumni de master Finance volgen. Fizzah Malik uit Pakistan heeft de kans gekregen om met een alumnibeurs, net als Lkhagvaa, de masterstudie Economics te volgen. 

Lees ook over de studententen van de andere Schools:

Tilburg School of Social and Behavioral Sciences
Munkshur Ganbat studeert aan Tilburg School of Social and Behavioral Sciences. Zij komt oorspronklijk uit Mongolië en is sinds dit najaarssemester begonnen aan de masterstudie Human Resource Studies. 

Tilburg Law School
João Paulo Lenardon is begonnen aan zijn master Law and Technology aan Tilburg Law School. João komt uit Brazilië en met de beurs die mogelijk is gemaakt door alumni, heeft hij de mogelijkheid om de studie te volgen. Lees hier zijn verhaal.  Ook de Vietnamese Phuong Nguyen is dit collegejaar begonnen met een masteropleiding bij Tilburg University. Zij kan met uw steun de master International Business Law volgen. Zij stelt zich graag aan u voor. 



Hopelij5k spreken wij u komend jaar weer...

... om u te bedanken voor uw gift!

In januari 2017 starten wij weer met onze jaarlijkse belcampagne. Studenten van de drie grootste faculteiten van Tilburg University nemen contact op met u en andere alumni, om te luisteren naar uw verhalen over uw studententijd en u te bedanken voor uw gift. Ook praten zij u graag bij over de verschillende projecten die mede door u mogelijk zijn gemaakt! 

Meer informatie over de belcampagne vindt u op onze website



5Hoe is het nu met Egzon? 

‘Het is zeker niet zonder slag of stoot gegaan’, maar de voltooiing van de master Victomolgy & Criminal Justice ligt dan nu toch echt in het vooruitzicht voor Egzon uit Kosovo. De overstap van een bachelor rechten in Macedonië naar de master op Tilburg University bleek een grote persoonlijke uitdaging. Lange nachten en vele uren drongen zich op, maar dankzij onder meer de ‘excellente’ begeleiding van zijn docenten is de eindstreep dan nu toch echt in zicht! In februari staat de verdediging van zijn masterscriptie gepland. Egzon spreekt met grote oprechtheid zijn dankbaarheid uit voor de ontvangen beurs. De Alumni Scholarship gaf hem nieuwe vooruitzichten, nieuwe ervaringen en een belangrijk netwerk waar hij op kan bouwen. We interviewden hem op het einde van zijn studie.


Afgestudeerd!  5


Beursstudente Kinda Dalla uit Syrië heeft afgelopen jaar voor TSB een blog bijgehouden over haar ervaringen op Tilburg University. Op 17 oktober heeft zij haar diploma in ontvangst mogen nemen. Helaas konden haar ouders niet bij deze bijzondere gebeurtenis aanwezig zijn, maar haar broertje die in Duitsland woont was er wel. Het was een speciale dag. 

Wilt u weten wat Kinda is gaan doen na haar studie? En hoe ze terug kijkt op haar periode op onze universiteit? Lees dan hier haar blog.



Een korte update van een aantal projecten

Graag geven wij u een update van de projecten die mede door u, als donateur, mogelijk zijn gemaakt. 

Het Tilburg Cobbenhagen Center wil het Digitale Monument 'Vrijheid doorgeven' oprichten die de verhalen uit het verleden van Tilburgse studenten in de Tweede Wereldoorlog koppelt aan actuele verhalen en kwesties. 70 jaar na de Tweede Wereldoorlog is vrijheid voor veel mensen nog steeds niet vanzelfsprekend. Het blijft een actueel thema. Ook hier op de campus van Tilburg University zijn veel internationale studenten uit oorlogs- en conflictgebieden zelf in hun vrijheid beperkt geweest.  U kunt meer over dit project lezen op de website van het Cobbenhagen Center. 

De volgende projecten zijn mogelijk gemaakt door donateurs van de andere Schools. 

Tilburg Law School

Vusi Kweyama heeft met een alumni scholarship aan Tilburg Law School gestudeerd. Na zijn afstuderen keerde hij terug naar Zuid-Afrika en begon hij aan een promotieonderzoek aan de University of KwaZulu Natal (UKZN) op het gebied van Transitional Justice and Social Justice. Via een externe PhD positie, is hij nu wederom verbonden aan Tilburg Law School. Met hulp van het Tilburg Law School Fund heeft Vusi heeft een research clinic opgezet, in Zuid-Afrika

Tilburg School of Social and Behavioral Sciences

Het INHIBIT project wordt mede mogelijk gemaakt door donateurs van het TSB Alumni Fund. Het onderzoek richt zich op hoe mensen omgaan met gevoelens (emotieregulatie) en hoe dit invloed heeft op de gezondheid. De onderzoekers zijn in het bijzonder geïnteresseerd in hoe mensen met een bepaalde persoonlijkheid met hun gevoelens omgaan. Ook wordt onderzocht in welke mate psychologische- en omgevingsfactoren deze relaties beïnvloeden. Lees in de INHIBIT nieuwsbrief meer over de stand van zaken van het onderzoek.


Even voorstellen...

... het team dat uw gift aan Tilburg University verwerkt. Joost Groen, Peter van den Wijngaart en Laura Niemeijer kunnen al uw vragen over giften, overeenkomsten en processen beantwoorden. Zij maken deel uit van de afdeling Development  and Alumni Relations

Voor vragen met betrekking tot uw gift of andere financiële vragen, kunt u mailen naar gifts@tilburguniversity.edu.

5