If this newsletter is not properly presented? View the online version.
header
Tilburg Law School
Nieuwsbrief november 2016 24 november 2016
Tilburg University stijgt in de Rankings! 
Derde plaats beste universiteiten in Elsevier ranking
In de Elsevier ranking van beste Nederlandse universiteiten staat Tilburg University op de derde plaats van de 13 Nederlandse universiteiten (op basis van tevredenheid van bachelor studenten). Vorig jaar was dit nog een 5e plaats. 4 bachelors en 6 masterstudies werden door studenten beoordeeld als de beste in hun soort. In de Elsevier Beste Studies 2016 vergelijkt weekblad Elsevier een groot aantal opleidingen in het hoger onderwijs met elkaar. 

Global Law hoort bij de top-bachelor opleidingen
In totaal hebben 5 van de 19 beoordeelde bachelors van Tilburg University een nummer 1 positie  behaald in de ranglijst van hun vakgebied, waaronder de Tilburg Law School bachelor Global Law. Dit blijkt uit de rankings in de Keuzegids Universiteiten 2017, waarin alle wetenschappelijke bachelors beoordeeld en met elkaar vergeleken worden. 

Times Higher Education World University Ranking
Ook steeg Tilburg University in de Times Higher Education Ranking en neemt nu een plaats in de top 200 in. Dat komt vooral door de stijging van het aantal citaties en de toegenomen onderzoeksreputatie. Daarnaast is het aantal promoties toegenomen.Tilburg University steeg in de THE ranking van de 275ste plaats in 2014, naar 201 in 2015 en staat nu binnen de top 200.
Het College van Bestuur is blij met de resultaten: "Tilburg University laat zien dat het tot de wereldtop van onderwijs en onderzoek behoort. We werken voortdurend aan de kwaliteit van ons onderwijs en onderzoek, zijn daarover in nauw overleg met onze studenten en wetenschappers en dat zien we af aan de cijfers."
Arbeidsrechtjuristen, verdien je opleidingspunten met de TMA cursus!
Na een succesvolle tweede leergang bieden de universiteiten Tilburg en Maastricht in het voorjaar 2017 in 10 cursusdagen de derde leergang arbeidsrecht aan onder de naam Tilburg Maastricht Arbeidsrecht (TMA). TMA richt zich op de gevorderde arbeidsrechtjuristen, met name uit de regio Brabant, Limburg en Zeeland, en wordt gehouden in Hotel Pullman Cocagne (Vestdijk 47) te Eindhoven elke donderdag van 12 januari t/m 1 mei 2017. Kijk in de brochure en op de website voor informatie.

JUVAT-dag woensdag 14 december
Op woensdag 14 december viert alumnivereniging JUVAT haar jaarlijkse JUVAT-dag en je bent van harte uitgenodigd! 

Dit juridische congres biedt je de mogelijkheid oud-studiegenoten te treffen en ervaringen uit te wisselen. Dit jaar zal de hoofdspreker mevr. mr. C. Wiertz-Wezenbeek, president van de rechtbank Oost-Brabant, de JUVAT-dag openen en spreken over digitalisering/vernieuwing van de rechtspraak. Daarnaast zullen verschillende actuele juridische onderwerpen aan bod komen tijdens de lezingen en workshops die goed aansluiten op de rechtsgebieden waarin de JUVAT-leden werkzaam zijn. Aansluitend vindt er een borrel plaats en de dag zal worden afgesloten met een buffet. 

De JUVAT-dag duurt van 13.00 tot 21.00 uur en vindt plaats op de campus van Tilburg University. Deelname aan het middagprogramma is gratis voor leden en niet-leden. Inschrijven kan door een e-mail te sturen naar juvat@uvt.nl. Wil je ook graag deelnemen aan het afsluitende buffet maar ben je nog geen lid van JUVAT? Word lid van JUVAT voor slechts 20 euro per jaar! Blijf je graag op de hoogte van de laatste JUVAT updates? Like dan de JUVAT Facebook pagina.

Het JUVAT-bestuur hoopt je te verwelkomen op woensdag 14 december!
Save the date! Back to Campus event donderdag 16 maart 2017 
Op donderdag 16 maart 2017 organiseren we wederom een Back to Campus event. Zet deze datum alvast in je agenda! Meer informatie volgt snel.
Het vorige Back to Campus event vond plaats op 14 september met als thema Wicked Problems. Alle sessies van dit event zijn opgenomen en kun je terug kijken op ons Youtube kanaal! De foto's die gemaakt zijn tijdens het event vind je hier
TLS Alumni Scholarship Studenten
Het vorige collegejaar heeft Eva Tran met een Alumni scholarship gestudeerd aan Tilburg University. Inmiddels heeft zij haar diploma in ontvangst mogen nemen en zijn er twee nieuwe beursstudenten gestart met een masteropleiding aan Tilburg Law School.

Afgestudeerd!! 
Eva heeft haar diploma ontvangen! Wil je weten hoe Eva terug kijkt op haar periode op onze universiteit? Lees haar ervaringen hier.

Phuong en João Paulo stellen zich voor
In augustus 2016 zijn Phuong en João Paulo begonnen aan een masteropleiding aan Tilburg University. Zij vertellen je graag over hun eerste impressies van Tilburg University. João Paulo volgt de master Law and Technology en Phuong de master International Business Law. 

Wil jij ook graag buitenlandse studenten helpen aan een beurs? Klik hier!
Nieuws in het kort
Professor Ernst Hirsch Ballin krijgt eretitel universiteitshoogleraar
Tijdens de 89e Dies Natalis (geboortedag van de universiteit) is prof. Ernst Hirsch Ballin benoemd tot universiteitshoogleraar. Hij is de eerste hoogleraar van Tilburg University, die een dergelijke benoeming ontvangt. Prof. Hirsch Ballin is hoogleraar aan Tilburg University in het Nederlands en Europees recht. Sinds hij in 1981 werd benoemd tot hoogleraar staats- en bestuursrecht is de Tilburgse universiteit zijn academische thuisbasis. Rector Magnificus Emile Aarts: ‘Ernst Hirsch Ballin wordt benoemd vanwege de bijzondere prestaties in zowel zijn wetenschappelijk werk als maatschappelijk inzet voor de ontwikkeling en het behoud van menselijke waardigheid, sociale gerechtigheid en de rol van het recht en rechtsstaat voor het samenleven in vrede en vrijheid.’

Koningin Máxima opent Jheronimus Academy of Data Science 
Hare Majesteit Koningin Máxima verricht donderdagmiddag 1 december in ’s-Hertogenbosch de officiële opening van de Jheronimus Academy of Data Science (JADS), die is gevestigd in het voormalig klooster Mariënburg. JADS is een samenwerkingsverband van de provincie Noord-Brabant, de gemeente ’s-Hertogenbosch, de Technische Universiteit Eindhoven en Tilburg University. Deze samenwerking is een uniek concept in Nederland en beoogt data science te bestuderen, te onderzoeken en toe te passen door het aanbieden van verschillende opleidingen. Bij de JADS wordt big data vanuit verschillende technologische, economische, juridische en sociale aspecten benaderd.

JADS Masterclasses: Introductie Data Science

Heb je ook wel eens het gevoel dat je de ontwikkelingen in informatievoorziening, business intelligence en data nauwelijks nog kunt volgen? Gaan deze ontwikkelingen sneller dan jou en jouw organisatie? Mis je ook de vertaalslag van wat in theorie mogelijk is naar de praktijk? Kom naar de JADS masterclasses voor (financieel) directeuren, managers en andere professionals die betrokken zijn bij de besturing en beheersing van organisaties en die geïnteresseerd zijn in de impact van big data op hun organisatie! Kijk op de website voor meer informatie en aanmelding. 

Tentoonstelling tegen mensenhandel 'Open je ogen'

Zowel in het Europese als het Nederlandse migratiebeleid en het beleid ten aanzien van slachtoffers van mensenhandel moet veel meer rekening gehouden worden met de trauma’s die mensen oplopen tijdens de migratie, zo betoogt hoogleraar Human Trafficking and Globalization Conny Rijken. Om meer aandacht voor mensenhandel te vragen is de tentoonstelling Open je ogen op de campus te zien vanaf 15 november tot 12 december. Middels 30 aansprekende portretten in woord en beeld willen we de diversiteit en de omvang van mensenhandel bij het grote publiek onder de aandacht brengen. De 30 portretten zijn vormgegeven in een fotokrant en een reizende buitententoonstelling van 30 billboards. Je bent van harte welkom op de campus van je Alma Mater om deze indrukwekkende tentoonstelling te aanschouwen. 

Waarom kan het soms beter zijn om een dader niet te vervolgen?
Voormalig directeur INTERVICT en thans Rector Magnificus aan Maastricht University prof. dr. mr. Rianne Letschert legt dit uit tijdens een college van de Universiteit van Nederland. De Universiteit
van Nederland is een online platform waar dagelijks de beste hoogleraren van Nederland online colleges geven. Verschillende professoren van Tilburg University waaronder prof. Peter Achterberg en dr. Herman de Regt zullen hier het komende jaar colleges geven. 
U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u een alumnus/alumna bent van Tilburg Law School. Als u toekomstige edities van deze nieuwsbrief, die drie à vier keer per jaar wordt verzonden, niet meer wilt ontvangen, kunt u een email sturen naar alumni@tilburguniversity.edu
Links
Wijzig uw contactgegevens
Alumniverenigingen
Mentorprogramma
Alumni Magazine Until
Events
15 november tot 12 december 
Tentoonstelling tegen mensenhandel 'Open je ogen'
Dinsdag 6 december
JADS Masterclass Data en Ondernemerschap
Woensdag 14 december
JUVAT-dag
12 januari t/m 1 mei 2017
Tilburg Maastricht Arbeidsrecht cursus (TMA)
6 december 2016 en 17 januari 2017
Introductie JADS Masterclasses
29 april t/m 24 mei 2017
TLS Alumni Belcampagne
7 februari t/m 7 december 2017
JADS Masterclasses
Overzicht
Alle evenementen van Tilburg University 
Tilburg University - Warandelaan 2 - 5037 AB Tilburg - T 013 466 8701
alumni@tilburguniversity.edu - www.tilburguniversity.edu
Copyright © 2016 Tilburg University. All rights reserved.