If this newsletter is not properly presented? View the online version.
header
School of Social and Behavioral Sciences
Nieuwsbrief oktober 2016 21 oktober 2016
Tilburg University stijgt in de Rankings! 
Derde plaats beste universiteiten in Elsevier ranking
In de september verschenen Elsevier ranking van beste Nederlandse universiteiten staat Tilburg University op de derde plaats van de 13 Nederlandse universiteiten (op basis van tevredenheid van bachelor studenten). Vorig jaar was dit nog een 5e plaats. 4 bachelors en 6 masterstudies werden door studenten beoordeeld als de beste in hun soort.

In de Elsevier Beste Studies 2016 vergelijkt weekblad Elsevier een groot aantal opleidingen in het hoger onderwijs met elkaar. Voor het eerst was deze ranking dit jaar samengesteld uit studentenoordelen (uit de Nationale Student Enquête). Tot en met 2015 werden ook de beoordelingen van hoogleraren meegenomen.

Times Higher Education World University Ranking
Ook steeg Tilburg University in de Times Higher Education Ranking en neemt nu een plaats in de top 200 in. Dat komt vooral door de stijging van het aantal citaties en de toegenomen onderzoeksreputatie. Daarnaast is het aantal promoties toegenomen.Tilburg University steeg in de THE ranking van de 275ste plaats in 2014, naar 201 in 2015 en staat nu binnen de top 200.

Het College van Bestuur is blij met de resultaten: "Tilburg University laat zien dat het tot de wereldtop van onderwijs en onderzoek behoort. We werken voortdurend aan de kwaliteit van ons onderwijs en onderzoek, zijn daarover in nauw overleg met onze studenten en wetenschappers en dat zien we af aan de cijfers."
Blog TSB Alumni Scholarship Student 
Kinda Dalla uit Syrië
Het afgelopen collegejaar heeft beursstudent Kinda Dalla speciaal voor TSB een blog bijgehouden over haar ervaringen op Tilburg University en in Nederland. 

Afgestudeerd!! 
Op 17 oktober was het dan zo ver: Kinda heeft haar diploma ontvangen! Haar broertje die in Duitsland woont was speciaal gekomen om deze feestelijke dag bij te wonen. Helaas konden haar ouders niet aanwezig bij de diploma uitreiking, maar alsnog heeft zij er een speciale dag van gemaakt! Wil je weten wat Kinda is gaan doen na haar studie? En hoe ze terug kijkt op haar periode op onze universiteit? Lees dan haar blog hier! 

Wil jij ook graag buitenlandse studenten helpen aan een beurs? Klik hier!
Lustrum VAPT: 30 jaar! 
Op zaterdag 12 november viert alumnivereniging VAPT haar 30-jarig bestaan en je bent van harte uitgenodigd om een inspirerende lustrumbijeenkomst bij te wonen op Tilburg University!

Verschillende gebieden binnen de psychologie worden samengebracht en zo kun je proeven van de verschillende methoden, inhouden, ervaringen, struikelblokken en successen binnen ons vakgebied. Middels lezingen en workshops naar eigen keuze, kun je op een interactieve en inspirerende manier kennis maken met actuele psychologische topics én kun je netwerken met psychologen uit de beroepspraktijk. Het complete programma overzicht kun je hier bekijken. 

Datum zaterdag 12 november
Tijd 13.00 - 18.00
Locatie Dante building - Tilburg University
Prijs €10,- voor leden en €20,- voor niet-leden
Registratie Klik hier om je aan te melden

Wil je deze feestelijke middag bijwonen? Dan kun je je aanmelden via dit inschrijfformulier. De kosten voor deze middag bedragen €10,- voor VAPT-leden en €20,- voor niet-leden. De kosten voor de middag dienen voor 6 november te worden overgemaakt op de IBAN van VAPT: NL38 ABNA0523536909 t.n.v. V.A.P.T. 

Ben je nog geen lid? Dan bieden we je de mogelijkheid bij aanmelding voor het lustrum direct lid te worden en direct te profiteren van de ledenkorting voor de lustrummiddag van €10,-! Lees hier kort wat lidmaatschap van VAPT inhoudt en welke andere voordelen lidmaatschap biedt.

We hopen je te mogen verwelkomen op zaterdag 12 november!

Hartelijke groeten,
Het VAPT bestuur


Nieuws in het kort
Kinderuniversiteit: les van een echte professor! 
Elk schooljaar geven inspirerende professoren van Tilburg University en de Technische Universiteit Eindhoven les aan kinderen uit groep 6, 7 en 8 van de basisschool. Het zijn interessante en leuke colleges die jaarlijks door honderden kinderen gevolgd worden. Deze gratis colleges laten je kennis maken met wetenschap. Na elk college is er nog tijd om vragen te stellen. Op 9 november zal professor Peter Achterberg een kindercollege geven met als thema "Stem jij mee"? wie stemt wat en waarom. Een actueel thema met het oog op de Amerikaanse presidentsverkiezingen en onze Nederlandse Tweede Kamerverkiezingen in het voorjaar 2017. Voor meer informatie en aanmelding klik hier

Alumnus A.H.J. Dautzenberg lanceert de tweede editie Quiet 500
We kennen allemaal wel het bekende magazine Quote 500 waarin de vijfhonderd rijkste mensen in Nederland staan genoteerd. De tegenhanger van dit magazine is de Quiet 500, een magazine waar de armste mensten van Nederland hun verhaal doen. Initiatiefnemer, schrijfer en alumus van Tilburg University, A.H.J. Dautzenberg, heeft dit magazine in 2013 voor het eerst gelanceerd om aandacht te krijgen voor de stille armoede in Nederland. Op 17 oktober 2016, Wereldarmoededag, werd de tweede editie van de Quiet 500 gepresenteerd in de NWE Vorst in Tilburg. Talloze bekende Nederlanders en Tilburgers werkten mee aan deze tweede editie. De opbrengst van de Quiet 500 gaat volledig naar innovatieve armoedeprojecten. Benieuwd naar dit unieke project? Of wilt u het magazine graag kopen? Klik hier

2000ste alumnus Human Resource Studies
De master Human Resource Studies mocht vrijdag 16 september jl. haar 2000e afgestudeerde student feliciteren. Student Renée Vugts nam de felicitaties tijdens haar afstudeerceremonie in ontvangst van opleidingsdirecteur Renee de Reuver en departementsvoorzitter Marc van Veldhoven.Beiden zijn trots op de kersverse alumnus, maar ook op de master HRS die 30 jaar geleden startte als eerste wetenschappelijke opleiding in Nederland op het gebied van Personeelwetenschappen.

Waarom kijken zoveel hoogopgeleiden neer op Frans Bauer? 
Professor Peter Achterberg (sociologie) legt dit uit tijdens een college van de Universiteit van Nederland. De Universiteit van Nederland is een online platform waar dagelijks de beste hoogleraren van Nederland online colleges geven. Verschillende professoren van Tilburg University waaronder professor Peter Achterberg, Herman de Regt en prof. dr. mr. Rianne Letschert zullen hier het komende jaar colleges geven. 

Terugblik: Back To Campus Wicked Problems 
Op woensdag 14 september vond het Back 2 Campus alumni event plaats met als thema Wicked Problems.  Deze avond stond in het teken van nieuwe inzichten over het onderwerp wicked problems met als rode draad het Volkswagen emissieschandaal. Alle sessies van dit event zijn opgenomen en kun je terug kijken op ons Youtube kanaal! De foto's die gemaakt zijn tijdens het event vind je  hier

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u een alumnus/alumna bent van Tilburg School of Social and Behavioral Sciences. Als u toekomstige edities van deze nieuwsbrief, die drie à vier keer per jaar wordt verzonden, niet meer wilt ontvangen, kunt u een email sturen naar alumni@tilburguniversity.edu
Links
Wijzig uw contactgegevens
Alumniverenigingen
Mentorprogramma
Alumni Magazine Until
Events
Zaterdag 12 november
Lustrum VAPT
Donderdag 3 november
Heimwee naar de gulden
Donderdag 17 november
89e Dies Natlis 
Woensdag 23 november
Human Library: Meet your prejudice 
Overzicht
Alle evenementen van Tilburg University 
Tilburg University - Warandelaan 2 - 5037 AB Tilburg - T 013 466 8701
alumni@tilburguniversity.edu - www.tilburguniversity.edu
Copyright © 2016 Tilburg University. All rights reserved.