If this newsletter is not properly presented? View the online version.
School of Economics and Management
Alumni Nieuwsbrief 
Economics and Management
2 februari 2016
Beste alumni,

Jullie, onze alumni, zijn onze belangrijkste ambassadeurs en wij hechten veel waarde aan het versterken van onze relatie en aan het ondersteunen van je carrière, door mogelijkheden te bieden tot het uitbreiden van kennis, vaardigheden en netwerk. Elk jaar groeit het netwerk en velen van jullie steunen ons door je tijd beschikbaar te stellen of door het doneren aan bijvoorbeeld studiebeurzen voor kansarme studenten. Dit jaar gaven alumni Hoang Nguyen (Vietnam, MSc Finance), Kshitiz Dahal (Nepal, MSc Economics) en Mertcan Akyürek (Turkey, MSc Economics) de kans om te studeren aan Tilburg School of Economics and Management. In februari en maart hopen we weer met velen van jullie in contact te komen om jullie op de hoogte te stellen van onze activiteiten, te horen wat er in jullie leven speelt en jullie steun voor onze school te vragen. Meer informatie over de campagne staat op de website. We kijken er naar uit jullie weer te spreken!
 
Met vriendelijke groet,
Lex Meijdam, Decaan Tilburg School of Economics and Management
Back to Campus: 19 mei
Reserveer 19 mei 2016 in je agenda voor de eerstvolgende alumni bijeenkomst. Het thema is ondernemerschap en Professor Geert Duijsters zal een van de sprekers zijn. Meer informatie verschijnt binnenkort!
Alumnus in schijnwerpers
Bachelorvoorlichtingsdagen Frank Klemann studeerde Economie en behaalde in 1991 zijn diploma. Na een ondernemende carrière bij de Rabobank, startte hij in 2010 Tulpfietsen.

“Het geeft enorm veel voldoening om te ondernemen en risico te dragen. Er is een wereld van verschil tussen ondernemend en ondernemer zijn.” Lees meer
Expand your knowledge
Onderwijs
Het is goed er af en toe bij stil te staan dat het onderwijs dat je genoten hebt van de hoogste kwaliteit is en de waarde van je diploma blijft stijgen. Momenteel hoort Tilburg University bij de top 2% universiteiten van de wereld. Lees meer
Daarbij komt dat Tilburg University de beste specialistische universiteit van Nederland is in de
Elsevier Ranking alsook de snelste stijger in de Keuzegids met 7 Master opleidingen van de economische faculteit op #1 of #2.

Nieuw onderzoek
Eten bestellen door middel van een iPad leidt tot gezondere keuzes. Dit is een van de conclusies van het onderzoek van Anne-Kathrin Klesse, Assistant Professor Marketing met co-auteurs van Stanford en Maastricht University. Lees meer

Een nieuwe paper door onderzoekers Alberto Manconi, Emanuelle Rizzo en Oliver Spalt, ‘Diversity Investing’, ondersteunt de case voor meer diversiteit in de samenstelling van het bestuur en het effect daarvan op stock returns. Lees meer

Econoom and theoloog Johan Graafland heeft samen met Govert Buijs, filosoof aan de VU Amsterdam, een John Templeton Beurs (€ 2.2 miljoen) ontvangen om onderzoek te doen naar economische indicatoren, met een focus op morele waarden zoals ‘eerlijkheid’ in plaats van op variabelen zoals ‘winst maximalisatie’. Lees meer

Consumenten prefereren A-merk producten boven huismerken door een gebrek aan productkennis. Dit blijkt uit een grootschalig onderzoek in de Verenigde Staten van de Tilburgse econoom Bart Bronnenberg en collega’s van de Universiteit van Chicago, gepubliceerd in the Quarterly Journal of Economics. Lees meer

Het energieverbruik van huishoudens daalt door energiebesparende maatregelen, maar door de lagere energienota gaan consumenten ook weer meer energie verbruiken. Het effect van besparingen wordt zo gemiddeld voor ruwweg een derde tenietgedaan. Die conclusie trekt econoom Erdal Aydin in zijn proefschrift. Lees meer

Meer informatie over onderzoek door onze faculteit kunt u vinden op onze website.
Expand your Network

Alumni News
Recent afgestudeerden hebben een award ontvangen voor ‘beste thesis’: Thomas Heutinck (International Management), Mark van Zuijlen (Marketing), Maik van Vugt (Menlo Thesis Award Supply Chain Management), Bart Roefs (Strategic Management). Tijdens de Dies in november ontving Kim Timmer de Tilburg University Best Master’s Thesis Award en Hoa Ling de Tilburg University Best PhD Award. Gefeliciteerd, we zijn trots jullie te mogen verwelkomen in onze alumni gemeenschap!

Video’s
Verschillende alumni hebben ons geholpen Tilburg University en onze opleidingen te promoten door hun ervaringen te delen. Dank jullie wel Kimberly van ‘t Sant, Erin Hermsen, Jasper van der Rijt (Marketing), Doga Taskinsu, Sanne Huisman, Lawrence Hasselbainck (International Management), Femke van der Coelen, Dorus Dortmans, Amy Schelfhout (Accounting).

Afgelopen maanden maakten alumni die hun contactgegevens hebben geupdate kans om een Tilburg University sweater te winnen. Onze dank aan alle alumni die hebben gereageerd en felicitaties aan de winnaars Bertine van Hoorn, Chris van Merode en Guus Groote Schaarsberg!
Natuurlijk is het nog steeds mogelijk om je contact gegevens te updaten, wij waarderen dit zeer.

School News
Universitair hoofddocent accounting Stephen Hollander heeft een van de Teaching Innovation Awards ontvangen met de ‘Animated Video Presentations’. Lees meer

Professor Marnik Dekimpe is beloond met de EMAC Distinguished Marketing Scholar Award 2016. Lees meer

Vier onderzoekers van Tilburg University (TiSEM) staan in de top 10 van de jaarlijkse ESB Ranking van economen en hun bijdrage aan de wetenschap: Jaap Abbring (#4), Rik Pieters (#5), Arthur van Soest (#7) en Jan van Ours (#10). Totaal 11 onderzoekers uit Tilburg staan in de top 40. Tilburg University bereikte de hoogste impact score in de ESB ranking. Voor meer informatie over de resultaten kun je terecht op de ESB website.

Recente Evenementen

Op 24 september organiseerden we een evenement voor studenten om ons mentor programma te promoten. Dit universiteits-brede programma biedt derdejaars Bachelor en Master studenten steun van alumni, ter voorbereiding op de arbeidsmarkt. Heb jij interesse om mentor van een student te worden? Kijk dan voor meer informatie op de website.

Samen met alumni, organiseerde Tilburg University op 29 september Back to Campus: Van Lanschot Connection voor alumni met een connectie met Van Lanschot of Kempen & Co. Alumni kregen de kans oude connecties weer te ontmoeten en deel te nemen aan discussies met professor Harald Benink, alumnus Berry van Gool, Managing Director bij Willem II en Karl Guha, CEO bij Van Lanschot.

Op 8 oktober 2015 organiseerde Tilburg University Back to Campus: Data Science. Rector Magnificus Emile Aarts opende het evenement en de lezingen warden verzorgd door Professoren Corien Prins en Bart Bronnenberg; alumni Geoffrey van Meer, Manager Consumer Intelligence bij RTL Nederland en Alexander van Eerden, Oprichter en CEO van Building Blocks. Bijna 300 alumni namen deel en de foto’s kunt u hier vinden.

Op 19 november, verwelkomde Tilburg University afgestudeerden van de ‘Class of 1988’. De reden voor deze bijeenkomst was de 88e Dies Natalis van de universiteit. Alumni werden verwelkomd met een lunch, gevolgd door een bezoek aan het DAF Technology Lab op de campus.

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u een alumnus/alumna bent van Tilburg School of Economics and Management. Als u volgende edities van deze nieuwsbrief, die vier keer per jaar wordt verzonden niet meer wilt ontvangen, kunt u een email sturen naar alumni-TiSEM@tilburguniversity.edu.
 
Links
Update je gegevens
Alumniverenigingen
Contact Informatie
Reputatie en Rankings
Alumni Magazine Until
Events
1 maart
Alumni evenement International Management ’13 en ’14
10 maart
VvTE evenement
Robin van Galen
9 april
Alumni vereniging Finals Biercantus
11 april
VvTE evenement
Asset Conference
19 mei
Back to Campus: Entrepreneurship
Overzicht
Alle evenementen van Tilburg University 
Pam Dupont – Alumni Officer, Tilburg School of Economics and Management
Tilburg University - Warandelaan 2 - 5037 AB Tilburg - T 013 466 3603
p.h.dupont@tilburguniversity.edu - www.tilburguniversity.edu
Copyright © 2016 Tilburg University. All rights reserved.