If this newsletter is not properly presented? View the online version.
header
School of Economics and Management
Alumni Nieuwsbrief 
Economics and Management
21 september 2015
Geachte alumni, 

Een paar weken geleden is het academisch jaar 2015-2016 van start gegaan met 20% meer studenten van over de hele wereld, inclusief de drie internationale studenten die een beurs hebben ontvangen door bijdragen van alumni. Huong, Kshitiz and Mertcan zijn erg enthousiast over de kans die hen geboden is en wij zijn trots op onze alumni die dit mogelijk hebben gemaakt! We wensen al onze studenten succes en kijken er naar uit hen te verwelkomen in onze alumni gemeenschap na het behalen van hun diploma.

Hartelijke groet,
Lex Meijdam, Decaan Tilburg School of Economics and Management
Back to Campus: Data Science
Aanmelden voor het alumni evenement over Data Science op donderdag avond 8 oktober 2015 is nog steeds mogelijk. Professoren Corien Prins  en Bart Bronnenberg en alumni Geoffrey van Meer, Manager Consumer Intelligence bij RTL Nederland en Alexander van Eerden, oprichter en CEO van Building Blocks delen hun kennis en ervaringen. Rector Magnificus Professor Emile Aarts zal het evenement openen en voorzitten. Lees meer, bekijk wie er komt en meld u aan (in het Engels)

Meer evenementen, zoals bijvoorbeeld Back to Campus: Van Lanschot Connection, staan in de kalender rechts.
Alumnus in de Schijnwerper
Bachelorvoorlichtingsdagen Theo Kocken haalde zijn diploma in Econometrics and Operations Research in 1993. Na 10 jaar verantwoordelijk te zijn geweest voor risk management bij diverse banken, richtte hij in 2000 zijn bedrijf Cardano op. Ook produceerde hij een documentaire over de economische crisis die zal worden getoond op de campus tijdens Night University op 1 oktober. Lees meer

Alumnivereniging VvTE staat in de schijnwerper omdat zij alle alumni (leden en niet-leden) hebben uitgenodigd voor een inspirerend evenement op 5 november met in de hoofdrol Maarten van Rossem. Lees meer en meld je aan
Expand your knowledge
Onderwijs
Denkt u erover uw kennis verder uit te breiden? Leren is een levenslang proces, zowel op persoonlijk als op professioneel vlak. Tilburg University biedt fascinerende programma’s om uzelf te blijven ontwikkelen. Lees meer

Heeft u kinderen op de basisschool in groep 6, 7 of 8? Ook zij kunnen les krijgen op Tilburg University! Lees meer

Nieuw Onderzoek
CEO’s gokken met het geld van aandeelhouders. CEO’s van conglomeraties vertrouwen sterk op hun intuïtie wanneer het op investeren aankomt. Een nieuw onderzoek van Oliver Spalt, professor in behavioral finance, wijst uit dat zij hierdoor ‘shareholder value’ vernietigen. Ten koste van meer rationele opties, zijn CEO’s geneigd geld te investeren in projecten gekenmerkt door een kleine kans op een enorme winst (zogenaamde ‘long shots’). Lees meer

Liefde overwint alles behalve nicotine: de beslissing te stoppen met roking heeft geen effect op de partner, ontdekte Ali Palali in zijn dissertatie-onderzoek. Lees meer 

Meer informatie over onderzoek door onze faculteit kunt u vinden op onze website.
Expand your Network

Alumni Nieuws
Verschillende alumni hebben deelgenomen aan de opening van het Academisch Jaar “Advancing Society” in de aula. Hartelijk dank voor het delen van jullie verhalen, Alexander Nijdam, Marieke Franken en Harmen van Heist!

Diverse afgestudeerden ontvingen de Excellence Scholarship, een beurs waarmee excellente studenten een masteropleiding in het buitenland kunnen volgen of een Research Master aan Tilburg University. Gefeliciteerd Chris Gong, Caroline van Laarhoven, Manon Lavrijsen, Suping Chen, Jesse van Hamont, Roweno Wan, Bart Ruigrok en Manon Struijs!

School Nieuws
Professor Els Gijsbrechts en PhD onderzoeker Jonne Guyt hebben de MOA Science Prize 2015 gekregen voor hun artikel ‘Take Turns or March in Sync? The Impact of the National Brand Promotion Calendar on Manufacturer and Retailer Performance’.

Assistent professor Anne-Kathrin Klesse kreeg de VENI subsidie. In haar onderzoek ‘The impact of expression modalities (speaking versus manual activities) on decision making’ voorspelt zij, bijvoorbeeld, dat spreken leidt tot meer impulsieve beslissingen en dat het de neiging tot het besparen van geld vermindert. Het doel is erachter te komen wat de verschillen zijn tussen deze uitdrukkingsvormen en vervolgens management implicaties en aanbevelingen voor beleid af te leiden.
Recente evenementen

Eind juni ontvingen we alumni op de campus voor een diner met het management team om hen te bedanken voor hun bijdrage of de banden weer aan te halen. Vice Decaan onderzoek Geert Duysters presenteerde zijn onderzoek naar succesvolle samenwerking, waarna het diner werd geserveerd in Auberge Du Bonheur. Verschillende alumni waren ook aanwezig bij de Tilburg University Summer School lezing Choices leaders make: stories of identity, risk and truth. Deze lezing werd verzorgd door TIAS professor Erik van de Loo.

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u een alumnus/alumna bent van Tilburg School of Economics and Management. Als u volgende edities van deze nieuwsbrief, die vier keer per jaar wordt verzonden niet meer wilt ontvangen, kunt u een email sturen naar alumni-TiSEM@tilburguniversity.edu.
 
Links
Update uw gegevens
Lidmaatschap alumni verenigingen
Contact Informatie
Reputatie en Rankings
Alumni Magazine Until
Events
24 september
Mentor Program Evenement
24 september
VvTE evenement met Annemarie van Gaal
29 september 
Back to Campus: Van Lanschot Connection
1 oktober 
Night University met Theo Kocken documentaire en interview
3 oktober 
Meesters’ in Marketing at Willem II
8 oktober 
Back to Campus: Data Science
8 oktober 
Alumni fund evenement
5 november 
VvTE evenement met Maarten van Rossem
14 november 
Finals activiteit
27 november 
VAET alumni dag
Extreme values: Theory and practice
Overzicht
Alle evenementen bij Tilburg University
Pam Dupont – Alumni Officer, Tilburg School of Economics and Management
Tilburg University - Warandelaan 2 - 5037 AB Tilburg - T 013 466 3603
p.h.dupont@tilburguniversity.edu - www.tilburguniversity.edu
Copyright © 2015 Tilburg University. All rights reserved.
If you no longer wish to receive this newsletter, click here to unsubscribe.