If this newsletter is not properly presented? View the online version.
header
School of Social and Behavioral Sciences
Alumni Nieuwsbrief 
Social and Behavioral Sciences
24 juni 2015
Lancering Mentorprogramma
Coach een student op weg naar de arbeidsmarkt!
In september 2015 lanceren wij een  mentorprogramma voor alumni en studenten. Wij willen studenten de kans geven om zich voor te bereiden op de arbeidsmarkt. Bij een mentor kunnen huidige studenten terecht met vragen over toekomstige carrièremogelijkheden.

Waarom mentor worden?
• Omdat het leerzaam en interessant is om studenten te coachen
• Om contact met de universiteit en de opleiding te houden
• Om de huidige generatie studenten te ondersteunen.

• Om iets terug te doen voor de universiteit


Lees meer over het mentorprogramma, en meld je vast aan!

Save the date - 24 september 2015

Kick-off event voor mentoren en studenten
Emile Aarts nieuwe rector magnificus 
Philip Eijlander neemt afscheid
Philip Eijlander heeft op donderdag 4 juni de rectorsketen overgedragen aan Emile Aarts, die nu rector magnificus van Tilburg University is.

Je kunt een fotocompilatie van het overdrachtsevenement bekijken via de Facebookpagina van onze universiteit. Daarnaast zijn de speeches van Koen Becking, Emile Aarts en Philip Eijlander zijn terug te lezen op onze website.
Belcampagne TSB
Alumni zeggen gezamenlijk €45.000 toe voor bijzondere projecten!

TSB heeft in april voor het eerst een belcampagne naar alumni gehouden. Alumni werden op de hoogte gesteld van de activiteiten die de faculteit komend jaar organiseert en op welke manier ze betrokken kunnen worden bij het realiseren van belangrijke projecten van de faculteit.

Alumni spraken met veel enthousiasme over hun studietijd en het was fantastisch te merken dat zoveel alumni hun Alma Mater een warm hart toedragen.

Naast bijdragen in de vorm van stageplaatsen, gastcolleges en medewerking aan het mentorprogramma hebben alumni gezamenlijk  
€45.000 aan financiële steun voor projecten toegezegd.

Alumnibijeenkomst Data Science
Save the date: 8 oktober
In samenwerking met collega’s van diverse faculteiten organiseren we op donderdagavond 8 oktober een Engelstalige alumnibijeenkomst voor TiU alumni met als thema Data Science.

Sprekers zijn hoogleraren Corien Prins (TLS), Bart Bronnenberg (TiSEM), alumnus Erik Kamps (TLS) en alumnus Geoffrey van Meer (TSB). 

Een officiele uitnodiging voor deze bijeenkomst volgt, waarna u zich kan aanmelden.
De nieuwe UNTIL ligt op de mat!
Alumnimagazine
Het alumnimagazine van Tilburg University is weer uit.
Lees hier de online versie.

Heb je de UNTIL niet ontvangen? Mogelijk is je juiste adres niet bij ons bekend. Stuur ons even een mailtje of geef uw juiste gegevens door. Dan zorgen wij dat je het alumnimagazine in het vervolg ontvangt!
Voortgang projecten TSB Alumni Fund

Veerkracht
Het onderzoeksproject over het versterken van de veerkracht van kinderen van huiselijke geweldplegers is inmiddels begonnen met de ontwikkeling van de trainingsmodule om affectieve controle bij kinderen te kunnen trainen. Hiervoor worden computertaken ontwikkeld door SPITS, onze eigen IT-afdeling. Bovendien zijn ze begonnen met de inventarisatie bij het DOK hoeveel patiënten voor huiselijk geweld behandeld worden en hoeveel van deze patiënten kinderen hebben.

Beurzenproject
Wij verblijdden namens alumni een aantal weken terug een internationale student uit een minder ontwikkeld land met het nieuws dat zij in september in Tilburg kan komen studeren. Ze zal de Research Master Social and Behavioral Sciences starten, en zal zich in september aan jullie voorstellen!

Verwachtend!
Het Verwachtend! project naar hechting  en sociale steun bij pasgeborenen start binnenkort met de nieuwe apparatuur. Je kunt je abonneren op de nieuwsbrief van het Verwachtend project, of like de Facebook pagina voor updates.
Wij houden onze donateurs per e-mail op de hoogte van de voortgang van deze projecten.

Ja, abonneer mij op de nieuwsbrief van Verwachtend!

Afgelopen alumni evenementen
Back to campus: Big data & Jos Burgers
Op 17 en 18 juni samen hebben we bijna 200 alumni terug mogen verwelkomen op de groene campus van Tilburg University.

Jos Burgers gaf een lezing over zijn managementboeken en Mark Patrick Roeling en Wouter de Baene gaven inzicht in wat bedrijfsleven en wetenschap met big data doet. Lees meer over data science in het Tilburg Research Magazine over Big Data.
VAPT - 'Inspirerende activiteiten'
De VAPT kijkt terug op een mooi jaar met inspirerende lezingen en workshops. Zo deden we kennis op over de evolutie van tranen, gingen we op ontdekkingsreis door de geschiedenis van onze kennis over het brein en gedrag, leerden we lef te hebben op de arbeidsmarkt en ontdekten we ons eigen leerklimaat.

Ook aankomend academisch jaar staan er weer mooie activiteiten op de planning. We kunnen al één spreker aankondigen: Henk Verhoeven, schrijver van “Oerganisatie. De evolutie van samenwerking. Van Mierenhoop tot multinational”. Hij zal ons laten zien dat evolutie werkelijk overal is. Daarnaast zal er komend academisch jaar veel ruimte zijn om andere alumni te ontmoeten tijdens netwerkactiviteiten.

Wij wensen iedereen een goede zomer toe en zien jullie graag volgend jaar op een van onze activiteiten!

Op de hoogte blijven van VAPT lezingen: houdt onze Facebookpagina en LinkedIn in de gaten.
U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u een alumnus/alumna bent van Tilburg School of Social and Behavioral Sciences. Als u toekomstige edities van deze nieuwsbrief, die vier keer per jaar wordt verzonden, niet meer wilt ontvangen, kunt u een email sturen naar alumni-tsb@tilburguniversity.edu
 
Links
Wijzig uw contactgegevens
Alumniverenigingen
Mentorprogramma
Alumni Magazine Until
Events
2 juli
Zorgsalon: Met eHealth naar duurzame zorg op maat
8 oktober
Big data bijeenkomst voor alle alumni
24 september
Kick-off evenement voor alumnimentoren en studenten
24 september
Zorgsalon: Werken aan werk; een co-creatief proces
Overzicht
Alle evenementen van Tilburg University 
Tilburg University - Warandelaan 2 - 5037 AB Tilburg - T 013 466 3603
p.h.dupont@tilburguniversity.edu - www.tilburguniversity.edu
Copyright © 2015 Tilburg University. All rights reserved.