Deze email van Tilburg University online bekijken.
Tilburg School of Economics and Management
Nieuwsbrief Alumni Fonds juni 2015
Beste relatie,

Voor de tweede keer organiseerde Tilburg School of Economics and Management in februari en maart 2015 een belcampagne. Alumni werden door studenten gebeld, deelden ervaringen over hun studie en loopbaan en werden op de hoogte gesteld van de activiteiten van de faculteit. Ook werd besproken op welke manier alumni betrokken kunnen en willen zijn bij het realiseren van belangrijke projecten. Alumni zijn immers onze belangrijkste ambassadeurs!

Ook dit jaar is het fantastisch te merken dat zoveel alumni hun Alma Mater een warm hart toedragen. Naast bijdragen bijvoorbeeld in de vorm van stageplaatsen en medewerking aan het Carrière Mentorprogramma hebben alumni gezamenlijk bijna € 90.000 aan financiële steun voor projecten toegezegd!

Ook jij hebt dit jaar of vorig jaar een financiële bijdrage gedaan, waarvoor ik je nogmaals hartelijk wil danken! Dankzij deze giften kunnen onderstaande door het TiSEM Alumni Comité geselecteerde projecten door het TiSEM Alumni Fonds gesteund worden.

Nogmaals hartelijk dank voor je steun. Steun die onontbeerlijk is bij het bouwen aan de toekomst
van velen. Wij houden je graag op de hoogte en hopen je weer ontmoeten, bijvoorbeeld bij de alumnibijeenkomst Back to Campus met alumnus Jos Burgers op 17 juni.
Reserveer ook donderdag 8 oktober in je agenda voor een informatiebijeenkomst over de gesteunde projecten en de alumnibijeenkomst Back to Campus: Data Science. 

Met vriendelijke groet,

Prof. Lex Meijdam
Decaan Tilburg School of Economics and Management
4 Beurzen voor internationale Master studenten €40,000
Met een alumnibeurs kan een getalenteerde buitenlandse student met onvoldoende financiële middelen bij ons toch een masteropleiding volgen. Afgelopen jaar is Luis Cristóvão Ferreira Lima uit Brazilië naar Tilburg University kunnen komen om een masterdiploma Econometrics and Mathematical Economics te halen. Momenteel werkt hij aan een thesis over de effecten van steun die de Braziliaanse overheid aan de allerarmsten in Brazilië geeft en in augustus hoopt Luis zijn diploma in ontvangst te mogen nemen. Door hulp van alumni kan Luis met de kennis en ervaring die hij hier opdoet een rol van betekenis spelen om zijn land verder te helpen ontwikkelen.
Komend jaar kunnen we 4 getalenteerde internationale studenten de kans geven aan Tilburg School of Economics and Management te studeren!
Innovatief Onderwijs €10,000
Alumni weten uit ervaring hoe belangrijk en motiverend inspirerend onderwijs is. Tilburg School of Economics and Management wil net een stapje meer zetten. Nog een grotere meerwaarde creëren voor de maatschappij en de student. We bereiden onze studenten voor op een (internationale) loopbaan waar concurrentie hevig is. Dankzij steun van alumni creëren we programma’s om studenten ook extra vaardigheden te leren waardoor zij goed voorbereid op de arbeidsmarkt hun rol in de maatschappij kunnen vervullen. De bijdrage zal met name besteed worden aan die zaken die te maken hebben met de ICT componenten uit het project:
  • Het maken van weblectures
  • De verdere ontwikkeling van trainingsmodules in de softwaretools die we willen gebruiken 
  • Het ontwikkelen van een digitaal platform met bundeling van informatie.
Daarnaast zal ook het betrekken van alumni bij de ontwikkeling van de vaardigheden (gastcolleges, feedback en advisering) een belangrijk onderwerp zijn waarvoor we de bijdrage willen gebruiken.
Innovatief Onderzoek €26,000
Ook innovatief onderzoek staat hoog in het vaandel en we streven ernaar onze wetenschappers extra ruimte te bieden om hun onderzoeken mogelijk te maken.Shivaram Devarakonda onderzoekt de mobiliteit van kenniswerkers; Gabor Neszveda vindt antwoord op de vraag of we irrationeel of achterdochtig zijn wanneer we beslissingen nemen; Marco da Rin en Emanuele Rizzo onderzoeken de rol van participatiemaatschappijen op innovaties en Zi-lin He richt zijn onderzoek op Nederlandse patenten in China.

Lees meer over de geselecteerde onderzoeken
Extra-curriculaire Activiteiten €2,500
Tilburg School of Economics and Management wil niet de meeste, maar de beste studenten leveren. De goede student wil kunnen excelleren in zowel de academische als de extra-curriculaire omgeving. De MAK is een organisatie van en voor studenten met als doel de persoonlijke en academische ontwikkeling van studenten te bevorderen. Met de bijdrage van alumni zal de MAK het belang van extra-curriculaire activiteiten voor de persoonlijke ontwikkeling en voorbereiding op de loopbaan beter onder de aandacht van jonge studenten brengen o.a. door het maken en promoten van een video.
Afmelden      Doorsturen